Noortje van Kamer beeldend (pijltjes) kunstenaar begon vijf jaar geleden sculpturen te maken van papieren pijltjes. ‘Joris Draak’ is het eerste echte grote werk. Ontstaan na ‘Kwetsbaarheid Hoogwater’ waar een jury erg enthousiast over was. Dit mag nog uitbundiger. ‘Joris Draak’ kwam daaruit voort, en deed mee op het eerste Kunstcongres van het UWV in 2010, eerder dat jaar maakte ‘Joris Draak’ zijn debuut tijdens de wedstrijd Expeditie 2010 te Amersfoort. In 2012 gaat hij met een aantal andere beelden op expositie tournee door Nederland.Bij de bedrijven KPN, Philips, en UWV. Noortje won in 2011 het 2e Kunstcongres met de hangende pijltjesbeer ‘Bereleuk‘. Zij is met deze kunstuitingsvorm vernieuwend en origineel. ‘Joris Draak’ oorspronkelijk bedoeld als Giraffe verandert voortdurend vooral als je met pijltjes werkt.

www.pijltjeskunstenaar.carbonmade.com

pijltjeskunstenaar@gmail.com

Dit is het stukje wat ik over mezelf heb geschreven voor de grote kalender van Art Zuyderduin producties.